Poniżej przedstawiono uśrednioną procentową zawartość kości i mięsa w poszczególnych surowych wyrobach mięsno-kostnych

Wołowina:

  • Żeberka wołowe: 52% kości i 48% mięsa
  • Ogon wołowy: 45% kości i 55% mięsa
  • Końcówka ogona wołowego: 90% kości i 10% mięsa

Kurczak:

  • Tuszka kurczaka: 35% kości i 65% mięsa
  • Głowa kurczaka: 75% kości i 25% mięsa
  • Szyja kurczaka: 36% kości i 64% mięsa
  • Skrzydło kurczaka: 46% kości i 54% mięsa
  • Stopa kurczaka: 60% kości i 40% mięsa
  • Pierś kurczaka z kością: 20% kości i 80% mięsa
  • Ćwiartka kurczaka: 30% kości i 70% mięsa
  • Noga kurczaka: 27% kości i 73% mięsa
  • Udo kurczaka: 21% kości i 79% mięsa

Kaczka:

  • Tuszka kaczki: 28% kości i 72% mięsa
  • Głowa kaczki: 75% kości i 25% mięsa
  • Szyja kaczki: 50% kości i 50% mięsa
  • Skrzydło kaczki: 39% kości i 61% mięsa
  • Stopa kaczki: 60% kości i 40% mięsa

Jagnięcina:

  • Szyja jagnięca: 32% kości i 68% mięsa
  • Żeberka jagnięce: 27% kości i 73% mięsa

Wieprzowina:

  • Noga wieprzowa: 30% kości i 70% mięsa
  • Ogon wieprzowy: 30% kości i 70% mięsa
  • Żeberka wieprzowe: 30% kości i 70% mięsa

Królik:

  • Tuszka królika: 28% kości i 72% mięsa
  • Królik (whole prey): 10% kości i 90% mięsa
  • Głowa królicza: 75% kości i 25% mięsa

Indyk:

  • Tuszka indycza: 21% kości i 79% mięsa
  • Szyja indycza: 45% kości i 55% mięsa
  • Skrzydło indycze: 33% kości i 67% mięsa
  • Pierś indycza z kością: 14% kości i 86% mięsa
  • Udo indycze: 20% kości i 80% mięsa
  • Noga indyka: 38% kości i 62% mięsa
  • Korpus indyczy: 50% kości i 50% mięsa

Cielęcina:

  • Żeberka cielęce: 35% kości i 65% mięsa

Źródło: perfectlyrawsome.com