- Żeberka wołowe: 52% kości i 48% mięsa
- Ogon wołowy: 45% kości i 55% mięsa
- Końcówka ogona wołowego: 90% kości i 10% mięsa
Poniżej przedstawiono uśrednioną procentową zawartość kości i mięsa w poszczególnych surowych wyrobach mięsno-kostnych
Wołowina:
Kurczak:
- Tuszka kurczaka: 35% kości i 65% mięsa
- Głowa kurczaka: 75% kości i 25% mięsa
- Szyja kurczaka: 36% kości i 64% mięsa
- Skrzydło kurczaka: 46% kości i 54% mięsa
- Stopa kurczaka: 60% kości i 40% mięsa
- Pierś kurczaka z kością: 20% kości i 80% mięsa
- Ćwiartka kurczaka: 30% kości i 70% mięsa
- Noga kurczaka: 27% kości i 73% mięsa
- Udo kurczaka: 21% kości i 79% mięsa
Kaczka:
- Tuszka kaczki: 28% kości i 72% mięsa
- Głowa kaczki: 75% kości i 25% mięsa
- Szyja kaczki: 50% kości i 50% mięsa
- Skrzydło kaczki: 39% kości i 61% mięsa
- Stopa kaczki: 60% kości i 40% mięsa
Jagnięcina:
- Szyja jagnięca: 32% kości i 68% mięsa
- Żeberka jagnięce: 27% kości i 73% mięsa
Wieprzowina:
- Noga wieprzowa: 30% kości i 70% mięsa
- Ogon wieprzowy: 30% kości i 70% mięsa
- Żeberka wieprzowe: 30% kości i 70% mięsa
Królik:
- Tuszka królika: 28% kości i 72% mięsa
- Królik (whole prey): 10% kości i 90% mięsa
- Głowa królicza: 75% kości i 25% mięsa
Indyk:
- Tuszka indycza: 21% kości i 79% mięsa
- Szyja indycza: 45% kości i 55% mięsa
- Skrzydło indycze: 33% kości i 67% mięsa
- Pierś indycza z kością: 14% kości i 86% mięsa
- Udo indycze: 20% kości i 80% mięsa
- Noga indyka: 38% kości i 62% mięsa
- Korpus indyczy: 50% kości i 50% mięsa
Cielęcina:
- Żeberka cielęce: 35% kości i 65% mięsa
Źródło: perfectlyrawsome.com